ПроектиАрхитектура на филмовия сценарий I май 2020

март 3, 2021by admin12340
scenaren workshop_pic4
scenaren workshop_pic 2

интензивна работилница: 11, 13 и 15 МАЙ 2020 3 дни x 4 часа, с 2 дни между тях за писане ВОДЕЩ: Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент, жури в международни кино фестивали и в комисии за оценка на сценарии УЧАСТНИЦИ: до 8 души АНАЛИЗ НА: * популярни сценарни методи * конструкция на успешни (и не)...

интензивна работилница: 11, 13 и 15 МАЙ 2020
3 дни x 4 часа, с 2 дни между тях за писане

ВОДЕЩ: Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент, жури в международни кино фестивали и в комисии за оценка на сценарии

УЧАСТНИЦИ: до 8 души

АНАЛИЗ НА:
* популярни сценарни методи
* конструкция на успешни (и не) филмови сценарии
* Филм – case study

СЪЗДАВАНЕ НА:
* собствени, оригинални истории
* тренинг в структуриране на историите
* работа с кратките форми: логлайн, синопсис и трийтмънт**

И ОЩЕ: критерии за оценяване на сценарии в конкурси и фондове

** подходящи за кандидатстване за Етап 2: „Сценарна Работилница“, в рамките на която можете да започнете и завършите сценарий за игрален филм.

 

ЗА ВОДЕЩИЯ: Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент и магистър по изящни изкуства, автор на филми с 19 награди, над 150 фестивални участия, 40 конкурса, разпространени на кино, по телевизия и на DVD в България и по света и режисьор на 6 прайм тайм телевизионни сериала, един театрален спектакъл и една опера.

Тя е член на Европейската Филмова Академия, СБФД и Асоциацията на режисьорите, член на жури на международни фестивали сред които Варшава, Валенсия и Пилзен и в Художествената комисия за оценка на български и европейски сценарии. Зорница София води интензивни кино уъркшопи у нас и в Полша. Нейният метод на преподаване е не чрез лекции, а чрез тренинги и работилници, „learning by doing“ или учене чрез практика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com