ПроектиОнлайн дискусия – Какво е авторски театър?

март 3, 2021by admin12340
fat_event cover_disscusion 1

Какво е авторски театър? Екипът на Фестивал на авторския театър ви кани на онлайн среща-дискусия с независими творци, които да представят своя синтез и разбиране за авторския театър. Наши гости в дискусията ще бъдат: Ованес Торосян Петя Стойкова / Танцова компания „Дюн“ Искра Проданова и Светлозара Христова Николай Гундеров Модератор: Цвета Балийска Това широко като...

Какво е авторски театър?

Екипът на Фестивал на авторския театър ви кани на онлайн среща-дискусия с независими творци, които да представят своя синтез и разбиране за авторския театър.

Наши гости в дискусията ще бъдат:
Ованес Торосян
Петя Стойкова / Танцова компания „Дюн“
Искра Проданова и Светлозара Христова
Николай Гундеров

Модератор: Цвета Балийска

Това широко като усещане понятие за артистите създатели може да придобие различни форми. Ние го разбираме като вид синергичен театър, в който съдържанието се изгражда с участието на актьорите или в солова творческа работа, посредством импровизационни практики, театрални игри и тематични интерпретации. В авторския театър всички части на представлението /сценарий, музика, режисьорско решение, пластика и др./ се изграждат едновременно, в общ процес.

Нека заедно да открием възможните дефиниции и се потопим в процеса на сътворяване.

Заявете своето участие чрез попълване на имейл адрес във формуляра: https://forms.gle/oEeXbWEnu66JG3g26
В деня на събитието ще изпратим до всички записани линк към срещата в ZOOM.

Провеждането на 1вото издание на ежегоден Фестивал на Авторския Театър (ФАТ) бе планирано за 11-12 декември, но отложено поради ограничителните мерки за културни събития на закрито.

Фестивалът е с намерение да представя ежегодно театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира върху изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. Фестивалът цели да покаже и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или театрални концепции – танцов театър, playback театър, stand-up comedy, импровизационен театър и др.

Фестивалната програма на 1вото издание на ФАТ включва 8 авторски представления, 2 театрални работилници, водени от експерти в областта, дискусии, изложба със снимки и реквизит от представления и прожекция на видео материали.

Специални участници в програмата на 1вото издание са:
Театър “Драмеди” (София)
Playback Театър „ТУК И СЕГА“ (София)
Танцова компания „Дюн“ (Бургас)
Performance room (Варна)
Ованес Торосян (София)

Инициатор на фестивала е Театър “Драмеди”, част от Сдружение “Творци”, София. Чрез Първи Фестивал на Авторския Театър (ФАТ) Драмеди ще отбележи 10 годишнината от своето създаване.

Фестивал на авторския театър се случва с финансовата подкрепа на Министерств о на културата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com