КУРСОВЕСценарна работилница за игрални филми N5

март 3, 2021by admin12340
scenaren workshop_pic 2
arhitektura na

За 11 седмици участниците развиват историите си от 1-2 страници до сценарии за пълнометражни игрални филми, с помощта на скрип доктора. Принципът на работа е комбинация от индивидуален докторинг и групов, компилация от най-добрите практики на европейски сценарни програми. В 3 интензивни съботи или недели по 6 часа на ден ГРУПАТА: 4 участника с проекти....

За 11 седмици участниците развиват историите си от 1-2 страници до сценарии за пълнометражни игрални филми, с помощта на скрип доктора. Принципът на работа е комбинация от индивидуален докторинг и групов, компилация от най-добрите практики на европейски сценарни програми.

В 3 интензивни съботи или недели по 6 часа на ден

ГРУПАТА: 4 участника с проекти.

КЪДЕ: онлайн, спазвайки правила за безопасност в извънредното положение.

 

ЗА ВОДЕЩИЯ: Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент и магистър по изящни изкуства, автор на филми с 19 награди, над 150 фестивални участия, 40 конкурса, разпространени на кино, по телевизия и на DVD в България и по света и режисьор на 6 прайм тайм телевизионни сериала, един театрален спектакъл и една опера. Тя е член на Европейската Филмова Академия, СБФД и Асоциацията на режисьорите, член на жури на международни фестивали сред които Варшава, Валенсия и Пилзен и в Художествената комисия за оценка на български и европейски сценарии. Зорница София води интензивни кино уъркшопи у нас и в Полша. Нейният метод на преподаване е не чрез лекции, а чрез тренинги и работилници, „learning by doing“ или учене чрез практика.

Резултати:
• Започване с история от 2 до 10 страници, минаване през написването на първи и втори/ревизиран драфт и завършване със сценарий- готов за представяне пред продуценти, за кандидатстване и конкурси (напр. в НФЦ)
• Работа по архитектурата на сценария на всеки от участниците, в група и индивидуално.
• Анализ според популярни методики за намиране на адекватна конструкция за всяка история.

И ОЩЕ:
• Критерии за оценяване на филмов сценарии във фондове и конкурси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com