ПроектиMETHOD ACTING I интензивен актьорски клас на Зорница София

март 3, 2021by admin12340
method cover november 2020
method acting. 2

METHOD ACTING е техника, в която актьорът изгражда емоционална идентификация с ролята и персонажа. Подходящ е и за професионалисти, и за артистични хора с интерес в областта. Уникалността на резултата на всеки участник е равна на личната инвестиция от усилия, честност и смелост при работа с личната ЕМОЦИОНАЛНА БИОГРАФИЯ и инвестирането й в процеса и...

METHOD ACTING е техника, в която актьорът изгражда емоционална идентификация с ролята и персонажа. Подходящ е и за професионалисти, и за артистични хора с интерес в областта. Уникалността на резултата на всеки участник е равна на личната инвестиция от усилия, честност и смелост при работа с личната ЕМОЦИОНАЛНА БИОГРАФИЯ и инвестирането й в процеса и в персонажа.

**************************************

ИНТЕНЗИТЕТ: 3 седмици, 4 дни седмично, по 3 часа на ден, общо 36 часа за целия клас. Или 72 часа ако посещавате и двата класа!

СТРУКТУРА НА КЛАСА:
Първи ден: въведение в Метода.
Понеделник и сряда – часове за ТЕХНИКА.
Вторник и четвъртък – ще играете СЦЕНИ на ротационен принцип, в които ще тествате техниката си и инструмента си.

(Сцените са от списък с пиеси и сценарии, които ще получите СЛЕД записването ви, една седмица преди началото на Класа.)

ПРОЦЕСЪТ:
* да бъдеш vs. да играеш
* инструментът: инвестиране на себе си в процеса
* работа с режисьор
* взаимоотношения и приемане на партньора
* отношение към автор, тема, драматургия
* психоанализа е залегнала в Метода не е цел, а средство

РЕЗУЛТАТ:
* е ПРОЦЕСЪТ и според колко честно, смело и целенасочено работи актьора със себе си.
* сцените ще бъдат анализирани от гледна точка на кино и РЕАЛИЗЪМ: да бъдеш вместо да играеш.

МЕТОДЪТ не дава резултат с крайна цел, а път и условия за развитие. В този смисъл тренингът е начален. Той може, и е здравословно, да бъде повтарян циклично (както са правили много големи актьори), защото отправната точка, личността ни, се променя и всеки път тръгваме от различен старт.

**************************************
ACTING COACH:
Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент, актриса и магистър по изящни изкуства. Автор е на 5 пълнометражни филма с 19 награди, 40 конкурсни селекции и над 160 фестивални участия, разпространени на кино, по телевизия и на DVD. Тя е режисьор и на шест прайм тайм телевизионни сериала, на два от които първи режисьор, а също и на един театрален и на един оперен спектакъл.

Тя е член на Европейската Филмова Академия, СБФД и Асоциацията на режисьорите, член на жури в международни фестивали сред които Варшава, Валенсия и Пилзен и в Художествени комисии към НФЦ. Зорница София води интензивни кино-тренинги у нас и в Полша за сценаристи, актьори и за режисьори. Нейният метод на преподаване е чрез работилници и учене чрез практика – „learning by doing“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com