Method Acting – интензивен актьорски клас със Зорница София

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2024/02/Метод-Актинг-1280x854.jpg

METHOD ACTING е ТЕХНИКА, в която актьорът изгражда ЕМОЦИОНАЛНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ с ролята. Подходящ е еднакво и за професионалисти, и за артистични хора с интерес в областта. Уникалността на резултата на всеки участник е равна на собствената инвестиция от усилия, честност и смелост при работа с личната ЕМОЦИОНАЛНА БИОГРАФИЯ и инвестирането й в процеса и в...

METHOD ACTING е ТЕХНИКА, в която актьорът изгражда ЕМОЦИОНАЛНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ с ролята. Подходящ е еднакво и за професионалисти, и за артистични хора с интерес в областта.
Уникалността на резултата на всеки участник е равна на собствената инвестиция от усилия, честност и смелост при работа с личната ЕМОЦИОНАЛНА БИОГРАФИЯ и инвестирането й в процеса и в персонажа.
🎯 26 февруари -14 март 2024
**************************************
✅ ИНТЕНЗИТЕТ: 3 седмици, 4 дни седмично (понеделник-четвъртък), по 3 часа на ден, общо 12 часа седмично и 36 за целия клас. При комбиниране на сутрешен и вечерен клас „двойната доза“ е 72 часа!
✅ ЦЕЛИ: Ще бъдете тествани, връщани, провокирани и моделирани, за да вкарате истина в образите, в които се въплъщавате, чрез базиране на персонажа в личната си емоционална история. Този клас е за участници, готови да ИНВЕСТИРАТ СЕБЕ СИ в процеса, научавайки методи как да употребяват емоциите си и в творческия си процес, и живота си.
✅ СТРУКТУРА НА КЛАСА:
Първи ден: въведение в Метода.
Понеделник и сряда – часове за ТЕХНИКА.
Вторник и четвъртък – ще играете СЦЕНИ на ротационен принцип, в които ще тествате техниката си и инструмента си. (Сцените са от списък с пиеси и сценарии, които ще получите СЛЕД записването ви, една седмица преди началото на Класа.)
✅ ПРОЦЕС:
да бъдеш vs. да играеш
инструментът: инвестиране на себе си в процеса
работа с режисьор
взаимоотношения и приемане на партньора
отношение към автор, тема, драматургия
психоанализа е залегнала в Метода не е цел, а средство
✅ РЕЗУЛТАТ е ПРОЦЕСЪТ според колко честно и целенасочено работи актьора със себе си. Сцените ще бъдат анализирани от гледна точка на кино и РЕАЛИЗЪМ: да бъдеш вместо да играеш.
✅ МЕТОДЪТ не дава резултат с крайна цел, а път и условия за развитие. В този смисъл тренингът е начален. Той може, и е здравословно, да бъде повтарян циклично (както са правили много големи актьори), защото отправната точка, личността ни, се променя и всеки път тръгваме от различен старт.
**************************************
▶️ 12 дни в 3 седмици:
понеделник – четвъртък
26.02-29.02.
04.03-07.03
11.03.-14.03.
▶️ КОГА:
– за вечерен клас: понеделник, вторник, сряда, четвъртък 18:00-21:00
– сутрешен клас (ще се състои при 10 участника): понеделник, вторник, сряда, четвъртък 10:00-13:00
– ВЪЗМОЖНОСТ: за посещаване на сутрешен ИЛИ вечерен при заетост за да не изпуснете и ден.
И ПОДАРЪК!! Възможност за посещаване и на ДВАТА класа, за двойна доза – на цената САМО НА ЕДИН клас!
▶️ НОРМАЛНА ТАКСА: 880 лв.
▶️ СПЕЦИАЛНА ТАКСА за участници в предишни тренинги на водещия: 780 лв.
▶️ ЗАПИСВАНЕ и Мотивация тук: https://rb.gy/hx6km
След записване във формата, моля преведете половината (или цялата) такса, за да получите МАТЕРИАЛИТЕ за САМОПОДГОТОВКА. Остатъка от таксата може до 5 дни преди началото на Класа.
Заплащане по банков път:
Получател: Сдружение ТВОРЦИ
IBAN: BG22FINV91501017055691
Банка: Първа Инвестиционна Банка
Основание: МЕТОД КЛАС + името на УЧАСТНИКА
ACTING COACH:
ЗА ВОДЕЩАТА: Зорница София е режисьор, продуцент, сценарист, актриса и магистър по изящни изкуства. Дебютният й филм като сценарист, режисьор и продуцент е МИЛА ОТ МАРС с 16 награди, 60 фестивала, българското предложения за Оскар и национален бокс офис хит, отразен и от световната кино преса „режисьор, чиито стъпки да се следят” (Варайъти). Следват филмите ПРОГНОЗА, ВОЕВОДА и последният МАЙКА на които е сценарист, режисьор и продуцент, а в единия играе и главната роля; тя създава и 2 документални филма, режисьор е на 7 телевизионни сериала, едно театрално представление и една опера.
Филмите й са награждавани и селектирани на едни от най-големите А категория филмови фестивали като Шанхай, Варшава, Гоа, Кайро, Сараево, Мар дел Плата, Пусан, Москва, Палм Прингс, два от тях са бокс офис хитове, а два от тях са селектирани за българско предложение за наградите Оскар. Зорница София е член на Европейската Филмова Академия, жури на филмови фестивали и редовно и води филмови семинарии работилници в България и по света. Нейният метод на преподаване е не чрез лекции, а чрез тренинги и работилници, „learning by doing“ или учене чрез практика.

Thanks to theidioms.com

to-top