Цвета Балийска за спектакъла „Четирите споразумения“ в Бургас.

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2024/03/431457414_921484193310125_5571214781599699426_n-2-1280x720.jpg

 Чуйте какво сподели Цвета Балийска, директор на Театър Драмеди и на фестивала Фестивал „Драмеди в Бургас“ – работилници и спектакли за предстоящото ни представление утре! Благодарим на БНР Бургас за поканата и приятния разговор! https://bnr.bg/burgas/post/101966492  Ако искате да станете част от цялата програма на фестивала попълнете този формуляр: bit.ly/dramedyburgas  Спектакълът „Четирите споразумения“ ще се проведе утре...

📣 Чуйте какво сподели Цвета Балийска, директор на Театър Драмеди и на фестивала Фестивал „Драмеди в Бургас“ – работилници и спектакли за предстоящото ни представление утре! Благодарим на БНР Бургас за поканата и приятния разговор!
👉 Ако искате да станете част от цялата програма на фестивала попълнете този формуляр: bit.ly/dramedyburgas
✨ Спектакълът „Четирите споразумения“ ще се проведе утре в Бургас. Представлението на Театър „Драмеди“ е по едноименната книга на Дон Мигел Руис. Тя предлага кодекс на поведение, основаващо се на четири основни правила за мъдър и щастлив живот. В постановката участват 16 деца, а режисьор е Цвета Балийска.
✨ „В Академия „Драмеди“ обучаваме деца и младежи от 7 до 20 години на емоционална култура, кариерно ориентиране и социални умения през театър. Започнахме работата с идеята да имплементираме в живота на младите хора четирите споразумения от рано. След спектаклите винаги имаме дискусия, в Бургас също ще имаме дискусия с публиката. Много често възрастни хора казват „защо като бях малък някой не ме научи на тези четири споразумения, толкова по-лесен щеше да ми е животът“. Те са: бъди безгрешен в словото, не приемай нищо лично, не прави предположения, винаги прави най-доброто, на което си способен“, обясни тя.
✨ Представлението включва много движение, пластика, хореография и драматичен театър. Музиката е авторска и е създадена от младежите, които участват в него. Представлението ще се проведе утре от 19:00ч. в Държавния куклен театър в Бургас.
✨ Спектакълът е част от Фестивала „Драмеди“, който ще се проведе в Музикалното училище в Бургас на 23 и 24 март от 9.30 ч. до 17.00 ч. „През деня предлагаме с вход свободен театрални и игрови уоркшопи, насочени към развитие на спонтанност, креативност, артистичност. Насочени са към деца, младежи, но и към педагози, психолози, артисти от целия регион“, поясни Балийска.
✨ В Академия „Драмеди“ се обучават 120 деца. „За нас е важно те да опознаят себе си и силните си страни“, допълни Балийска.

Thanks to theidioms.com

to-top