Method Acting I интензивен актьорски клас

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2020/09/75473964_849087005507801_3465290050906882048_o-1280x811-1.jpg

...

За Method Acting I интензивен актьорски клас:

METHOD ACTING е техника, в която актьорът изгражда емоционална идентификация с ролята и персонажа. Подходящ е еднакво и за професионалисти, и за начинаещи и за хора с интерес в областта, поради уникалността на резултата на всеки участник равна на личната инвестиция от усилия и честност.

ИНТЕНЗИТЕТ:
3 седмици, 4 дни седмично, по 3 часа на ден, общо 12 часа седмично и общо 36 за целия клас.
Ще бъдете тествани, връщани, провокирани и моделирани, за да докарате истина за образите, в които се въплъщавате, чрез базиране на персонажите в личната си емоционална история и травми. Този клас е за участници, готови да инвестират напълно себе си в процеса, научавайки методи как да употребяват всичко, което им се случва в творческия си процес.
СТРУКТУРА НА КЛАСА:
Първи ден ден: интродукция в Метода.
Понеделник и сряда – часове за Техника.
Вторник и четвъртък – ще играете Сцени на ротационен принцип, в които ще тествате и техниката си, и инструмента си. Сцените са от списък с пиеси и сценарии, които ще получите СЛЕД записването ви, една седмица преди началото на Класа.
ПРОЦЕС:
* да бъдеш vs. да играеш
* инструментът: инвестиране на себе си в процеса
* работа с режисьор
* взаимоотношения и приемане на партньора
* отношение към автор, тема и драматургия
* психоанализа е залегнала в Метода, не е цел, а средство
РЕЗУЛТАТИ като част от ПРОЦЕСА:
* според колко честно, смело и целенасочено работи участника-актьор със себе си. Цел е процесът.
* сцените ще бъдат анализирани от гледна точка на реализъм и кино: да бъдеш vs. да играеш.
* един актьор от класа ще участва в следващия игрален филм на режисьора Зорница София
МЕТОДЪТ не дава резултат с крайна цел, а път и условия за личен процес и развитие. В този смисъл тренингът е начален. Той може, и е здравословно, да бъде повтарян циклично (както е правил Брандо), защото отправната ни точка, личността, се променя и всеки път тръгваме от различен старт.

Водещ на Method Acting I интензивен актьорски клас:

Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент, актриса и магистър по изящни изкуства. Автор е на 5 филма с 19 награди, над 150 фестивални участия, 40 конкурса, разпространени на кино, по телевизия и на DVD и режисьор на 6 прайм тайм телевизионни сериала, един театрален спектакъл и опера.
Тя е член на Европейската Филмова Академия, СБФД и Асоциацията на режисьорите, член на жури на международни фестивали сред които Варшава, Валенсия и Пилзен и в Художествената комисия на НФЦ. Когато не е на снимки Зорница София води интензивни кино тренинги у нас и в Полша за сценаристи, актьори и режисьори. Нейният метод на преподаване е не чрез лекции, а чрез работилници, учене чрез работа („learning by doing“).

Thanks to theidioms.com

to-top