tzveta-baliiska-sdrujenie-tvorci

АРТИСТИЧЕН И МАРКЕТИНГ ДИРЕКТОР НА СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИЦвета Балийска

Цвета Балийска е основател, артистичен и маркетинг директор на Сдружение Творци, председател на общото събрание. Тя е актриса, театрален режисьор, преподавател, продуцент, културен мениджър, акредитиран обучител по playback театър към Center for Playback Theater (USA). Член на борда на директорите на Center for Playback Тheatre (USA) от 2021г. Основател и ръководител на Академия и Театър Драмеди, които основава и ръководи от 2010г. Основател и художествен ръководител на Playback театър „Тук и сега ” от 2013г. първата професионална компания за Playback театър в България- член на Iinternational Playback Theatre Network (IPTN). Завършила е Социална педагогика (СУ „Кл. Охридски“, 2001), Актьорското за драматичен театър (НАТФИЗ, 2006), магистър „Артистични психо- социални практики“ (НБУ, 2013). Повече от 6 години работи с хора с увредено зрение и чрез театрални методи им помага да подобрят своите социални умения, самочувствие, независимост, мотивация и кариерна ориентация. Обучава лидери за преподаване на театър, playback театър и приложен театър за работа с различни групи.
https://tvorci.org/wp-content/uploads/2022/03/2-320x320.jpg

МЕНИДЖЪР ПРОДУКЦИЯ НА СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИЦветина Матова

Цветина Матова е мениджър продукция на Сдружение Творци, основател и мениджър на детска група за танц и театър "Dancing Play" от 2017г. Актриса и хореограф на Театър и Академия Драмеди от 2018 г. Актриса, диригент и организатор в Playback театър „Тук и сега “. От 2017 г. организира представления, обучения, курсове за личностно развитие и ритрийти. От януари 2022 е мениджър продукция на Сдружение Творци и директор на BG Playback театрален фестивал 2022. Завършва НАТФИЗ с профил "Танцов театър“, магистър по „Начална училищна педагогика“ в СУ"Св. Климент Охридски".
plamen-petkov-sdrujenie-tvorci

МЕНИДЖЪР ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ, ОРГАНИЗАТОР СЪБИТИЯ, ТЕХНИЧЕСКИ ОТГОВОРНИКПламен Петков

Пламен Петков е член на общото събрание на Сдружение Творци, мениджър човешки ресурси, организатор събития, координатор и технически отговорник. Завършен тригодишен стаж в Сдружение Творци през 2020 година в специалности „Практикуване и преподаване на ПТ театър“ и „Преподаване на актьорско майсторство и емоционална култура за деца и младежи. Създаване на авторски театрални представлния“. Той е и преподавател и обучител на трите възрастови групи в Академия „Драмеди“, асистент режисьор в театър Драмеди и технически отговорник от 2018 година. Отговаря за изпълнението на сценографията и реквизита на представленията. Организира и координира репетициите и представленията в Театър „Драмеди“. Актьор и организатор репетиции в „Тук и сега“. Музикант на ударни инструменти в музикалната формация „Драмеди Бенд“. Обуюаван в Акдемия Драмеди през 2013- 2014 година. Звършва Актьорство за драматиюен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 2018 година.
silvia-koceva-tvorci

АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНИДЖЪР Силвия Коцева

Силвия Коцева е административен мениджър на Сдружение Творци. От 2016г е координатор и част от организаторите на различни обществени събития – фестивали и концерти в Селект Мюзик Медия, заема дейно участие и в подготовката на документация за участие в различни Европейски програми, осъществяване и контрол на административни и финансови дейности във фирмата. През 2017г завършва магистратура „Журналистика, продуценство и финанси в медиите”, а преди това и „Финансов риск мениджмънт”. Към момента отговаря за административните процеси в Сдружение Творци.

Нашата Мисия

Ние се стремим да насърчим развитието на справедливо, устойчиво и проспериращо общество чрез нашите културни и образователни дейности, насочени към личностно, общностно развитие и сплотяване чрез всички форми на изкуството.

Ние вярваме, че подкрепата и развитието на изкуството, културата и творческата изява насърчават гражданската ангажираност, стимулират икономическата активност и са пътят за изграждане на жизнени, критични, здрави, пълноценно фукнциониращи общности и процъфтяващо общество.

Ние вярваме, че лидерството ни в тези критично важни сфери, ще доведе до системна промяна, която оказва влияние на качеството на живот на хората, изграждането на здрави социални връзки между тях и ще благоприятства успешна реализация на техния творчески и човешки потенциал.

Ценности

За да постигнем визията и да изпълним мисията си, ние стъпваме на няколко ключови ценности:

Приобщаване 

Сътрудничество

Отговорно участие 

Общност

Лидерство

Уважение

Принципи

Принципите на поведение, зад които заставаме са:

Да действаме честно, открито и почтено

Да избягваме езика на омразата, обвиненията и да се отнасяме с всеки с уважение, зачитане и приемане

Да подхождаме разумно, прозрачно и отговорно с всички действия и към всички взаимодействия в общностите, с които работим.

Да приемаме и зачитаме различните гледни точки и творчески убеждения и да търсим градивен начин за извличане на предимствата от разнообразието в името на генериране на нови идеи, реаизиране на съвесместни проекти и инициативи и/или решаване на конфликти и спорни ситуации.

СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИ - ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ

tzveta-baliiska-sdrujenie-tvorci

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИЦвета Балийска

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2020/09/1586589802-zornitsa-2-320x320.jpg

ЧЛЕН НА УСЗорница София Попганчева

Зорница София е сценарист, режисьор, продуцент, актриса и магистър по изящни изкуства. Автор е на 5 пълнометражни филма с 19 награди, 40 конкурсни селекции и над 160 фестивални участия, разпространени на кино, по телевизия и на DVD. Тя е режисьор и на шест прайм тайм телевизионни сериала, на два от които първи режисьор, а също и на един театрален и на един оперен спектакъл.
Тя е член на Европейската Филмова Академия, СБФД и Асоциацията на режисьорите, член на жури в международни фестивали сред които Варшава, Валенсия и Пилзен и в Художествени комисии към НФЦ. Зорница София води интензивни кино-тренинги у нас и в Полша за сценаристи, актьори и за режисьори. Нейният метод на преподаване е чрез работилници и учене чрез практика - "learning by doing".
https://tvorci.org/wp-content/uploads/2020/09/14409422_10209280131874563_621367955871835819_o_burned317-320x320.jpg

ЧЛЕН НА УСМинa Ванева

Бакалавър по "Психология" и магистър по "Детско-юношеска и училищна психология – диагностика и консултиране" към Софийски университет "Св. Климент Охридски".
През 2009г. завършва с дипломна работа на тема "Емпатия и морална дезангажираност в юношеска възраст". През 2011г. защитава магистърска теза на тема "Тревожност и детски страхове в начална училищна възраст".
От септември 2010г. работи с деца в начална училищна възраст като учител и психолог. Водещ на ателиета за: развиване на емоционална интелигентност; ефективно общуване – решаване на конфликти, печелене на приятели, умения за презентиране; развиване на въображението и креативността; изграждане на умения за работа в екип и др.
От 2015г. е асистент на Цвета Балийска в "Курс по Playback театър". От есента на 2016г. е член на Playback театър "Тук и сега" като актриса и диригент.
Участва в Сдружение Творци, защото обича да работи с хора, да усеща свързаност, да търси и открива чудеса чрез магията на изкуството. Вярва, че тя може да промени живота ни.
https://tvorci.org/wp-content/uploads/2020/09/46302467_1900909956691636_6754199538862391296_o-320x320.jpg

СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИГергана Параскова

Гергана е специалист в областта на създаване, планиране, организация и провеждане на събития (семинари, конференции, тиймбилдинги, креативни работилници, фестивали). Тя има над 15 г опит в сферата на маркетинг, реклама и комуникации както в корпоративния, така и в неправителствения сектор.

Email: [email protected]

vladi-black-and-white-photo

СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИВладислав Соколов

Владислав Соколов има солиден опит в управлението и администриране на големи бизнес проекти- над 20 години в български и международни компании. Има опит в ръководенето на бизнес процеси, управлението и създаването на успешни екипи, както и в създаването на иновативни решения за бизнеса и имплементирането на CRM системи с цел оптимизация. Член на ОС на Сдружение Творци и от 2018г.

Email: [email protected]

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2020/09/IMG_4780-320x320.jpg

СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИГеорги Власев

От октомври 2020г. е студент по актьорско майсторство в класа на Лилия Абаджиева. От 2010 се обучава в Театър и Академия "Драмеди", а от 2016г. е част от ръководният му екип.

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2020/09/BIG1507162960jnlk-320x320.jpg

СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИТатяна Митова

Татяна Митова е четвърти курс студентка по актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. д-р Ивайло Христов.
Началото на октомври 2020 участва в първия си дипломен спектакъл, в ролята на Джулия, в Театър НАТФИЗ – „Отровата на любовта“ от Е. Е. Шмит с режисьор Мартин Киселов. Дебютът ѝ в киното е в последния филм на Ивайло Христов – „Страх“, където е млада репортерка. От 2019 играе ролята на Мититаки от „Ние, врабчетата“ от Йордан Радичков в Младежки театър „Николай Бинев“ на режисьора Елица Петкова. Лятото на 2019 взима участие в 20-годишнината на театралния Шекспиров фестивал в с. Паталеница, в ролята на Хермия от „Сън в лятна нощ“, под режисурата на Terrie Fender.

2019-2020 е част от проект OUR S.C.O.P.E в Ирландия и Франция, където се обучава за лидер. Дългогодишно се занимава със съвременни танци, учила е класически и модерен балет, джаз и народни танци. През 2016 получава първа награда за есе от жури с председател Георги Господинов. От 2016 е част от екипа на Сдружение ТВОРЦИ, а през 2020 става част от основателите и управителния съвет на Сдружение СУМАТОХА 2021.

Четири години преди да учи в НАТФИЗ е част от Театрална студия ДРАМЕДИ (сега Театър ДРАМЕДИ), където взема участие в авторското представление „КОЙ СИ ТИ?“ в ролята на Разцепената.
plamen-petkov-sdrujenie-tvorci

ЧЛЕН НА ОС В СДРУЖЕНИЕ ТВОРЦИПламен Петков

Thanks to theidioms.com

to-top