UncategorizedInternational Playback Theatre Workshops #3

февруари 11, 2021by admin12340
workshop pontus

1.Работилница  „Диригентът в PT – присъстващ и динамичен“:Дирижирането в PT. Разглеждане на основни понятия, споделяне на добра практика, PT, тестване и усъвършенстване нa диригентски умения. Изследване на начини за по-пълна присъствие като диригенти за разказвачите и публика, като се запазва водещата роля в представлението. Фокус върху формулирането на въпроси, които стимулират процеса на трансформация. Експериментиране...

  1. 1.Работилница  „Диригентът в PT – присъстващ и динамичен“:Дирижирането в PT. Разглеждане на основни понятия, споделяне на добра практика, PT, тестване и усъвършенстване нa диригентски умения. Изследване на начини за по-пълна присъствие като диригенти за разказвачите и публика, като се запазва водещата роля в представлението. Фокус върху формулирането на въпроси, които стимулират процеса на трансформация. Експериментиране на баланс между сериозно и игриво отношение в дирижирането.
  2. Работилница „Артистичност и работа с тялото в PT“: Придобиване на по-дълбоко разбиране и практика за работата с тялото в PT, като форма на физически театър, интегриращ звук, движение, музика и реч. Използване на тялото като изразно средство и вдъхновението за създаване на изкуство и мощен инструмент за разказване на истории, което в съчетание с въображението, обогатява артиста. Претворяване същността на историята чрез движение. Откриване и изразяваме на метафори чрез тялото и разучаваме нови форми на задълбочено използване на тялото в актьорската игра. Развививане на актьорско присъствие, автентичност и умение за партньорство.

Водещи: Понтус Холмгрийн от Швеция и Анастасия Воробьова от Русия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks to theidioms.com