За Playback Театъра – Интервю на Цвета Балийска за БНР Хоризонт, 11.02.22 г.

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2022/02/Tzveta-BNR-Horizont-interview-1280x800.jpg

...

В интервю за БНР Радио Хоризонт темата отново е Playback театър. Гост Цвета Балийска.

Откъс от материала:

Плейбек театърът играе историите на хората от публиката. Този вид театър по света съществува от 1975 година, играе се в над 60 страни. В България става все по-популярен. Имаме класическия му вид – жива публика, тя разказва истории, ние ги играем, но имаме и публиката, която е в Zoom“.

Цялото интервю можете да чуете тук.

За Playback театър „Тук и Сега“

Playback театър „Тук и Сега“ е първата българска група член на International Playback Theatre Network с над 350 представления в страната и чужбина. Основан е през януари 20l3r. от Цвета Балийска – актриса, режисьор, психодраматист и преподавател. Тя е обучена от основателя Джонатан Фокс (САЩ), а от 2018 г. Цвета е акредитиран playback театрален преподавател (APTT, Center for Playback Theatre, USA).

Повече за Playback Театър „Тук и Сега“

„Тук и сега“ Playback театър във Facebook
„Тук и сега“ Playback театър в Instagram

За Цвета Балийска:

Цвета Балийска е актриса, режисьор, дипломиран педагог, културен мениджър, директор на национални и международни фестивали. Тя е създател и ръководител на Театър и Академия Драмеди, както и на първата професионална Playback компания в България – „Тук и Сега“. За нейния личен и професионален път можете да прочете в това интервю.

Thanks to theidioms.com

to-top