Проекти, финансирани от НФК, 2021 -2022 г.

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2022/03/НФК-white-1280x800.jpg

...

През 2021 година Сдружение Творци получи едногодишно финансиране от Национален фонд култура, в което са включени разнообразни социално ангажирани творчески дейности. Една от тях е закупуване на техника за аудиоописание за слепи хора и провеждането на серия представления на Театър Драмеди. 

 

Представленията са достъпни за хора с увредено зрение и слух

в партньорство със Съюза на слепите, Съюза на глухите в България и Фондация Чуй ме със сърцето в Нов театър НДК.  Освен това част от проекта е осъществяване на серия хибридни playback театрални представления „Отвъд ограниченията“.Те се играят на живо с излъчване онлайн в партньорство с Театър Възраждане, НЧ. „Н. Хайтов- 1936“.

В партньорство със Социална чайна Варна, Танц БГ- Бургас, Balkan kids, Варна, Експозиционен център флора- Бургас ще се реализират серия playback представления за жителите на Варна и Бургас. В програмата е включено издаването на първия студиен албум на Драмеди бенд с авторски песни от представленията на Театър Драмеди- „Тук съм за теб“, чието представяне пред публика е на 11 март 2022г. в Кино Влайкова.

През тази година Сдружение Творци ще организира BG Playback театрален фестивал в партньорство с Топлоцентрала, който ще събере всички практици за обмяна на опит, вдъхновение и среща на 1,2 и 3 април 2022г. Фестивалът на авторския театър- ФАТ ще има своето второ издание през ноември 2022г., този път достъпен за хора с нарушено зрение и слух.

European Playback Theatre Gathering е международно събитие, което ще се проведе с над 150 човека от цял свят през месец септември 2022г. в София.

 

За Playback театъра можете да прочетете тук

 

Thanks to theidioms.com

to-top