„Драматургът- Живот“ Dramedy Playback театър в Божурище

310276212_536106598514555_8065303590182188623_n

Академия и Театър Драмеди ви канят на интерактивно импровизационно представление, в което нашите млади талантливи актьори ще изиграят обратно вашите лични истории, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани, като разчитат само на собствения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената. Споделен ко-креативен процес с участието на публиката, който е...

Академия и Театър Драмеди ви канят на интерактивно импровизационно представление, в което нашите млади талантливи актьори ще изиграят обратно вашите лични истории, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани, като разчитат само на собствения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената.
Споделен ко-креативен процес с участието на публиката, който е неповторим и се случва само тук и сега.
Диалогът, музиката, изиграването- всичко е спонтанно и колаборативно – както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.
Участниците в Академия Драмеди са обучавани в Playback театър от Playback театър „Тук и сега“ – първата българска професионална компания, група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, психодраматист и режисьор.
Тя е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам – ноември 2014г., Акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е обучена лично от основателя на Playback театъра Джонатан Фокс (USA).
Диригент: Цвета Балийска
Музикант: Мария Матрачийска
Актьори: Емона Соколова, Раяна Михайлова, Авенир Михайлов, Иван Трайчев
билети: 15 лв (10 лв учащи/пенсионери) на място преди събитието
Повече за „Тук и сега“ и Playback театъра:
Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 3- 6 човека екип – диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.
„Тук и сега“ е реализирал над 400 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в множество фестивали, конференции и форуми.
През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра.
Световната му история е богата и мащабна, но у нас тепърва се разпространява/набира популярност сред масовата публика.
„Тук и сега“ е селектиран да играе на престижния междунарден форум „European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария и е организатор на „European Playback Theatre Gathering” 2022, който ще се случи в София.

Thanks to theidioms.com

to-top