Playback Theatre JAM

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2023/06/playback-theater-jam-1280x960.jpg

Playback Theatre JAM дава възможност на практици, любители и фенове да се потопят в преживяването на playback театъра като си поиграят заедно! След вдъхновяващия BG Playback театрален фестивал ви каним отново да споделим себе си, знанията и историите си през playback изигравания. Вечер пълна с креативност, музика, лични истории, разгръщане, споделяне и свобода! За всички,...

Playback Theatre JAM дава възможност на практици, любители и фенове да се потопят в преживяването на playback театъра като си поиграят заедно!
След вдъхновяващия BG Playback театрален фестивал ви каним отново да споделим себе си, знанията и историите си през playback изигравания. Вечер пълна с креативност, музика, лични истории, разгръщане, споделяне и свобода!
За всички, които познават playback театъра това ще е празник със съмишленици, ще играем, ще учим нови форми, ще се запознаете с нови хора и ще имате възможност да бъдете актьори и/ или музиканти!
За всички, които са любопитни и искат да се запознаят с метода, това е възможност да видят „кухнята“ и да разберат повече за playback театъра отвътре.
👉Организатор: Playback театър „Тук и Сега“
👉Фасилитатор: Яна Вачкова от Playback театър „Разкажи ми“
👉 Kога: 27.04.2023 (четвъртък)
👉 Kъде: Галерия Артур, Център за изкуства – адрес – пл. Журналист, ул. Цанко Церковски 36
👉 Вход на място: 15 лв.
Playback театър „Тук и сега” е първата българска група член на International Playback Theatre Network с над над 200 представления в София и страната, с участия в можество фестивали, конференции и форуми.
✅ Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно – диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 5-8 човека екип – диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. Със сигурност обаче има общи неща – споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите.
✅ Корените на Playback театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода – достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е – когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт – тогава магията се случва.
✅ Този вид театър има своето характерно място сред останалите видове театрални представления. Това е едно различно преживяване, което дава възможност освен да се посмеем, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чувствата, мислите си пресъздадени креативно от актьорите на сцената.
✅ Спонтанно създадената музика специално за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението в playback театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката.
Истинските истории, автентичните преживявания, искрените споделяния превръщат playback представлението в място за открит диалог, среща и разбиране на другата гледна точка.

Thanks to theidioms.com

to-top