„ОТЧАСТИ БЕЗ(к)РАЙ“ – част от ФАТ 2023 – ексклузивна премиера на танцовия спектакъл на Анна Митева

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2023/11/Ana-miteva.png

„ОТЧАСТИ  БЕЗ(к)РАЙ“ е пърформативен танцов моноспектакъл, който изследва пътищата на трансформация на отделни събития в живота и как те рефлектират върху способността ни да възприемаме себе си околните. Тялото като медиаторно средство между чисто генетично унаследеното, емоционално придобитото и социално насложеното. Опитът е да се достигне до път за ефективно общуване между отделните „части“ на личността. Целта...

„ОТЧАСТИ  БЕЗ(к)РАЙ“ е пърформативен танцов моноспектакъл, който изследва пътищата на трансформация на отделни събития в живота и как те рефлектират върху способността ни да възприемаме себе си околните. Тялото като медиаторно средство между чисто генетично унаследеното, емоционално придобитото и социално насложеното. Опитът е да се достигне до път за ефективно общуване между отделните „части“ на личността. Целта е чрез  процес на споделяне между публиката и изпълнителя, да бъдат открити онези основни истини, които сближават и осмислят съществуването ни тук и сега.

 „ОТЧАСТИ  БЕЗ(к)РАЙ“ е пътуване из необятността на възприятията за време и пространство. Началото на всяка мисъл като отглас на предишната – върволица от думи и образи, населяващи ума и тялото. Каква част от мен е моя собствена и има ли край върволицата? Разплитаме себе си на части в търсене на началото, но нали не би имало начало без края…

Билети: bit.ly/otchasti-bezkraifat2023

 Ана Митева е артист и хореограф с дългогодишен опит в сферата на Съвременния танц и Пърформанс, Физически и Танцов Театър, Моментна композиция и Танцова Импровизация. Завършва „Танцов Театър“ в НАТФИЗ през 2007 г. Участва в редица творчески ателиета в колаборация с български и чуждестранни артисти. Поставя и участва в танцови спектакли, импровизационни и пърформативни формати. Посещавала е редица работни ателиета на хореографи и артисти от различни сфери на Пърформативните изкуства и Съвременния танц. Нейни авторски миниатюри печелят в три поредни издания на Национален конкурс за Съвременен танц в София.

 Към момента Ана Митева е преподавател по Модерен танц в НУТИ, а учениците й печелят множество награди на танцови конкурси, наследявайки страстта й към изразяването, чрез танц и движение.

Фестивалът на авторския театър- ФАТ е организиран от Сдружение Творци и Театър Драмеди.

Всички събития са достъпни за хора с увредено зрение и слух чрез аудио описание и жестов превод.

Събитието представя авторски представления от държавни и частни театри, дискусии и уъркшопи.

3 спектакъла
2 работилници
1 дискусия

ФЕСТИВАЛЕН БИЛЕТ: bit.ly/FAT2023bilet

Партньори са: Съюз на слепите в България и Съюз на слепите- регионална организация, София, Съюз на глухите в България, Фондация „Развитие и интеграция“- Силвана Павлова (жестов преводач), Н.Ч.“Н. Хайтов- 1936“, Национално танцово училище- НУТИ , Българско национално радио- БНР, ФАКТИ.БГ.

Събитието представя авторски представления от държавни и частни театри, дискусии и уъркшопи.

В четвъртото издание участие взимат: Етно-рок мюзикълът „Да опазиш Сребра невяста“, с музика на живо, реж. Мирослав Моравски, ексклузивната премиера на танцовия спектакъл на Анна Митева “Отчасти без(к)рай“, спектакълът „Легенда за Калиакра” на млад и талантлив екип (Елица Йовчева, Анна-Мария Николаева, Анастасия Левордашка, Боряна Бабанова, Марина Георгиева).

Ованес Торосян е председател на журито и модератор на професионалната дискусия, която е със свободен достъп за артисти.

Благовест Бойчев ще води театрална работилница за професионални артисти, а Димитър Касабов- за младежи.

Thanks to theidioms.com

to-top