„Театърът на твоята история“ на Playback театър „Тук и сега“

https://tvorci.org/wp-content/uploads/2024/05/438119114_755895069859683_9154648363953393250_n-1280x1186.jpg

 Playback театър „Тук и сега“ представя „Театърът на твоята история“ – интерактивен импровизационен социално-ангажиран театър в  Comedy Happy Bar Satira на 12.06 от 19:30. „Театърът на твоята история“ ще ви предложи пространство за  споделяне, свързване, забавление и нова гледна точка към живота!  Едно съ-творчество между публика и артисти, което никога не се повтаря! Елате и изберете:  Бъдете...

📣 Playback театър „Тук и сега“ представя „Театърът на твоята история“ – интерактивен импровизационен социално-ангажиран театър в 📍 Comedy Happy Bar Satira на 12.06 от 19:30.
„Театърът на твоята история“ ще ви предложи пространство за 👉 споделяне, свързване, забавление и нова гледна точка към живота!
⭐️ Едно съ-творчество между публика и артисти, което никога не се повтаря!
Елате и изберете:
⭐️ Бъдете само публика;
⭐️ Разкажете нещо кратко от място;
⭐️ Излезте на сцената и разкажете историята си;
Ние ще изиграем обратно личните истории на хората от публиката, придружени с музика на живо🎶, специално за всяка история!
Незабравимо преживяване, в което всеки присъстващ е 💭 съ- автор на спектакъла!
👉 Диригент: Цвета Балийска
👉 Музикант: Константин Кучев
👉 Актьори: Цветина Матова, Пламен Петков, Димитър Касабов, Емона Соколова
Playback театър „Тук и сега” е първата българска група член на International Playback Theatre Network с над над 500 представления в София и страната, с участия в множество фестивали, конференции и форуми.
✅ Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно – диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 5-8 човека екип – диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. Със сигурност обаче има общи неща – споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите.
✅ Корените на Playback театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода – достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е – когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт – тогава магията се случва.
✅ Този вид театър има своето характерно място сред останалите видове театрални представления. Това е едно различно преживяване, което дава възможност освен да се посмеем, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чувствата, мислите си пресъздадени креативно от актьорите на сцената.
✅ Спонтанно създадената музика специално за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението в playback театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката.
Истинските истории, автентичните преживявания, искрените споделяния превръщат playback представлението в място за открит диалог, среща и разбиране на другата гледна точка.
👉 Повече информация за „Тук и сега“
www.theatrehereandnow.com
👉 YouTube: bit.ly/3QBSGYC

Thanks to theidioms.com

to-top